Három lány, szókimondó dalok.

Az együttest 2007 áprilisában alapították a Szeltner-testvérek és a legjobb barátnőjük, Dodó. Az akkor 12-14 éves lányok ettől kezdve szorgalmasan tanulták a zeneelméletet, gyakoroltak hangszereiken, és írták dalaikat a kiskamaszos szentimentalizmus és lázadás jegyében. Ezen dalok hangulatára utal az együttes neve is: Dark Notes - Sötét Jegyzetek/Hangjegyek. Röpke másfél év után, 2009-ben már a színpadon álltak, Budapest legismertebb klubjaiban koncerteztek.

2010 második felében felvették első kislemezüket, a Notebook (EP)-t. Az albumon a lányok legismertebb dalai kaptak helyet, mintegy "Jegyzetfüzetben" összegezve az eddigi munkásságukat: az elgondolkodtató, érzelmes, vagy éppen az ütős, vidám nótáikat.

Az album 2011 tavaszán jelent meg online, melyet egy akusztikus koncertsorozat követett vidéki helyszínekkel is kiegészülve. 2011 augusztusában a lányok felléptek a szegedi Kajak-Kenu Világbajnokság megnyitóján.
2011 novemberében megjelent a Dark Notes első videoklipje, mely az Álmomban c. dalhoz készült, s melyben Dolák-Saly Róbert is felbukkant néhány másodperc erejéig. A dalban Ferenczi György harmonikajátéka hallható, zenei producere pedig Romhányi Áron volt.
2011 decemberében elkezdődtek a második kislemez, a "Kő és Zsemle" felvételének munkálatai.

2012 első felében vendégzenészekkel kiegészülve kezdetét vette a "Kő és Zsemle" koncertsorozat. A lányok emellett internetes kisvideó-sorozatot indítottak, 2012 nyarán pedig egy görbetükör-klippárossal jelentkeztek (Summer Cliché).

Az második kislemez 2013 nyarán startolt a "Monológ (Ne a mellemet nézd!)" című dallal, melynek pop-polgárpukkasztó videoklipje szélsebesen terjedt az interneten. A kislemez dalai őszintére és odamondósra sikerültek, a címéhez hűen vérbeli Rock n' Roll életérzés tükröződik bennük.

2014 őszén a lányok KŐ ÉS ZSEMLE címen szerzői kiadásban nagylemezként megjelentették a két kislemezük anyagát összetéve, melyet eljuttattak a legnagyobb online zeneboltokhoz és streaming szolgáltatókhoz is. Az év során részt vettek a KiMitTube és érdekesség kedvéért az X-Faktor versenyén is, ahol a Tábor végéig jutottak akusztikus trióként.

2015 februárjában Valentin napra online videoklipet készítettek a közönségkedvenc "Mint Mindig" című dalukhoz, emellett "Koncert Köcsög" videókban válaszolták meg a közönség koncertek közben feltett kérdéseit. A Dark Notes 2015 őszén egy teljesen új, populáris megszólalású dallal és videoklippel jelentkezik "Így is lehet" címmel.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Dark Notes zenéje a pop-rock kategóriába sorolható: a popnál rockabb, a rocknál popabb.

A lányok üzenete: legyünk szabadok, őszinték és vidámak, alkossunk, tegyünk meg mindent céljainkért, és vigyázzunk magunkra!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Szeltner Ildi
(ének, dalszerző, gitár)

Ildi 1993. március 26-án született Budapesten. Egész apró kora óta imád énekelni, 10 éves kora óta ír dalokat. 12 évesen kezdett el gitározni tanulni az internet segítségével. Az együttes megalapításával gyermekkori hobbija az életcéljává vált. A non-stop fogyasztás kultúrája helyett az alkotást részesíti előnyben, dalszöveget írni szeret a legjobban. Megfontolt és sok esetben visszahúzódó személyiség, de mégis a színpadi rockandroll és a "cselekvés" a lételeme. Talán pont ezért. :) Emellett Public relations-t tanul, és a zeneipar működése érdekli.
Imádja a természetet, a fényt, szeret kirándulni, utazni és a napon sütkérezni. Szereti az embereket, a társadalmilag hasznos kezdeményezéseket, Magyarországot és a magyar ételeket... és a South Parkot. Forrócsoki- és édességmániás. Szereti az intelligens pop és rock zenét, különlegesen megkapónak tartja a progresszív metált, és energikus brit pop-rock nótákat hallgat a legszívesebben.

mottó:
"Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Mindenik embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek."
- Babits Mihály


László Dodó
(gitár, zongora, vokál, dalszerző)

Dodó 1995. október 17-én született Szegeden. Zenei általános iskolába és kórusba járt, itt sajátíotta el kitűnő vokalista képességeit. Még egész kicsi korában zongorázni tanult, és a zenekar megalakulásakor gitárt vett a kezébe.
Dorina tengermániás, legnagyobb álma, hogy legyen egy hajója. Imád fényképezni, írni, dalt írni, gitározni, énekelni, zongorázni, filmeket forgatni és vágni, utazni, olvasni, mozizni és képregényt rajzolni. Kedvenc étele a gyros, kedvenc városa az, ahol éppen van. A gitáros-zongorás popzenét, az elektronikus és a rock zenét szereti. Odáig van a filmzenékért is.

mottó: "I never took lessons to learn how to play the drums, and I never took lessons to learn how to play guitar, I just sort of figured it out. I think that if you're passionate about something and you're driven and focused, that can pretty much do anything that you want to do in life." - Dave Grohl


Szeltner Zsófi
(basszusgitár, vokál, dalszerző)

Zsófi 1995. december 10-én született Budapesten. Zenei általános iskolába és kórusba járt. A basszusgitárt a zenekar megalakulásakor vette a kezébe, előtte autodidakta módon zongorázni tanult. Az angolszász pop-rockot és az elektronikus zenét szereti. Imádja a kutyákat, Dodó kutyáit, Junior-t (DN Dög) és Manny-t (DarknótszKanóc) sokszor sétáltatja és tanítgatja. Zsófi szeret a barátaival a barátai koncertjeire járni, emellett szeret aludni, relaxálni, kirándulni, főzni, néha takarítani, gyümölcsöt enni és friss levegőn lenni. Sokat elmélkedik a világ dolgain, nyugodt, megfontolt természete van. Szereti az indiai kaját, a Mézga családot, a csokit és amikor külföldiek magyarul beszélnek. Kedvenc városa Budapest. Zsófi nagyon önálló, nem szereti, hogyha megszabják, hogy mit kell csinálnia. Álma egy saját sziget a civilizációtól távol, ahol mindig nyár van, s ahol a kutyáival és azokkal élhetne, akiket szeret, napozhatna és kókuszdióból szürcsölhetné a levet. Szeretne jogsit szerezni, hogy vihesse a zenekart jobbra meg balra.. először jobbra, aztán meg balra.

mottó: "Nem az az igazi barát, aki szenvedéseink közepette szánalommal fordul felénk, hanem aki irigység nélkül tudja szemlélni boldogságunkat. A kutyám jön, hogy kitöltse a hűtlen barátok által hagyott űrt a szívemben. Nincs benne irigység, rosszakarat vagy gyűlölet. Nem árulja el a titkaimat, nem lesz féltékeny a sikereimre, és nem leli örömét a bánatomban." "Ha baj van még se legyen soha kedélyed lőporos * Ne is figyelj oda, mint mond egy főokos * Szerintem az bolond ki téged mindezért paprikajancsinak mond."


  B I O G R Á F I A